ErrorException Message: Argument 2 passed to WP_Translation_Controller::load_file() must be of the type string, null given, called in /home/bikahvea/public_html/wp-includes/l10n.php on line 838
https://www.bikahvearasi.com/wp-content/plugins/dmca-badge/libraries/sidecar/classes/ Yumuşak İçimli Türk Kahvesi Nasıl Yapılır? - Bi'kahve Arası
Türk KahvesiTarifler

Yumuşak İçimli Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Klasik Türk kahvesi tarifini acı bulanlar ya da daha hafif bir tarif isteyenleri buraya alalım. Yumuşak içimli Türk kahvesi tarifimizle, lezzet listenize yeni bir tat katabilirsiniz.

Yumuşak İçimli Kahve Ne Demek?

Yumuşak İçimli Türk Kahvesi

Kahvenin kendi tadının biraz acı olduğu herkes tarafından kabul edilen bir gerçek. Kimileri bu acı tadı severken, kimileri içmekte zorluk çekebiliyor. Bu nedenle kahveyi yumuşatmak, yani sert tadını kırarak içimini kolaylaştırmak için içerisine bazı maddeler katılıyor.

Yumuşak içimli kahve, genellikle süt ürünleri kullanılarak tadı yumuşatılan kahveye deniyor. Bu tariflerde süt ürünleri yerine farklı aromatikler de kullanılabiliyor.

Yumuşak İçim Kahve Nasıl Olur?

İster filtre kahve çeşitleri, ister Türk kahvesi çeşitleri olsun, içerisine katkı maddeleri eklenerek tadı daha hafif hale getirilen kahveler aslında yumuşatılmış oluyor.

Sert kahve sevmeyenler için kahvenin içine süt, süt tozu, şeker, bal, çikolata ya da karamel gibi çeşitli içerikler eklenebiliyor.

Bunun yanında yumuşak içimli kahve tariflerinde normal tariflere oranla daha az kahve kullanılıyor. Böylece kahvenin etkisi iki yönlü olarak azaltılıyor ve tadının yumuşaması sağlanıyor.

Yumuşak İçimli Türk Kahvesi Hangisi

Yumuşak İçimli Türk Kahvesi Hangisi?

Günümüzde bazı kahve markaları Türk kahvesi olarak sattıkları kahveyi geliştirerek yumuşak içimli hale getirip piyasaya sürmüş durumda. Bu kahvelerin farkı ise saf öğütülmüş kahve çekirdeklerinin yanında süt ürünü ve şeker içermesi.

Bunun dışında, genellikle sütlü Türk kahvesi, yumuşak içimli Türk kahvesi olarak da biliniyor. Bunun tek ve kesin bir yolu olmadığından, şekerli Türk kahvesi de yumuşak içimli olarak anılabiliyor.

Türk Kahvesini Yumuşatmak İçin Ne Yapmalı?

Türk Kahvesini Yumuşatmak İçin Ne Yapmalı

Türk kahvesi, pişirme yöntemi ve sunum şekli nedeniyle oldukça sert ve acı bir kahve. Uzun süre pişmesi ve telvesi ile ikram edilmesi Türk kahvesine has bir özellik olsa da, kahvenin tadını yoğunlaştırdığı da bir gerçek.

Kahve severler için bu tat Türk kahvesinin özünü oluştursa da, sert kahve sevmeyenler için bir engel. Bu nedenle insanlar Türk kahvesini daha yumuşak hale getirmenin yollarını arıyor.

Bunun en bariz yolu, kahvenin yoğun aromasını kırmak için aromatik madde ya da tatlandırıcılar eklemek.

Bunun yanında normalden daha az kahve kullanarak da kahvenin tadını yumuşatabilirsiniz.

Yumuşak İçimli Türk Kahvesi Nasıl Yapılır?

Kahveyi yumuşatmanın birçok yolundan bahsettik. Bunlar arasında en sık uygulanan, kahveyi su yerine süt ile pişirmek ya da içerisine süt tozu eklemek. Bu nedenle yumuşak içimli Türk kahvesi tarifimizde süt ve süt tozu kullanarak kahveyi nasıl yumuşatacağınızı anlatacağız.

Yumuşak İçimli Türk Kahvesi Nasıl Yapılır

Malzemeler

  • Süt ya da süt tozu
  • Türk kahvesi
  • İsteğe göre şeker

Yumuşak İçimli Türk Kahvesi Tarifi

İlk olarak Türk kahvesini ne ile yumuşatmak istediğinize karar vermelisiniz. Eğer süt kullanmak isterseniz, yapacağınız fincanların dolusu kadar sütü cezvenin içine koyun. Eğer süt tozu kullanacaksanız, fincanları süt yerine su ile doldurun ve her fincan için 1 tatlı kaşığı süt tozu ekleyin.

Cezvenin içerisinde her fincan için 2 çay kaşığı Türk kahvesi ve dilediğiniz kadar şekeri de ekledikten sonra kaşıkla 10 saniye kadar karıştırın.

Kısık ateşte kahveyi pişirmeye başlayın fakat ateşe koyduktan sonra kahveyi kesinlikle karıştırmayın.

Kahve kabarmaya başladığında ocaktan alın ve köpüklerini bir kaşıkla alarak fincanlara paylaştırın. Ardından kahveyi tekrar kısık ateşte pişmeye bırakın.

Kahve ikinciye kabarmaya başladığında altını kapatın ve fincanlara yavaşça kahveyi dökün. Yumuşak içimli Türk kahvesi hazır! yanında bir bardak su ve ikramlık ile servis edebilirsiniz.

Eğer kahve tadı çok baskılanırsa, süt tozu miktarını azaltabilir, sütün yarısını kullanarak yerine su ekleyebilirsiniz.

Yumuşak İçimli Türk Kahvesi Tarifi

Son söz olarak;

Yumuşak içimli Türk kahvesi, aslında kahvenin acı tadının herhangi bir şekilde yumuşatılması, baskılanması için kullanılan bir tabir. Yukarıda verdiğimiz tarif, kahveyi yumuşatmanın bir yöntemi olmasıyla birlikte, tek yolu değil.

Normal şekilde hazırlanan kahvenin içerisine şeker ya da bal koymak, baharatlı Türk kahvesi yapmak, kahvenin içerisine dondurma eklemek gibi seçenekler de kahvenin yumuşatılması için uygulanabilir.

Normal kahve tariflerinde Türk kahvesi ölçüsü, her fincan için 2 çay kaşığı olarak verilir. Bu miktarı azaltmak, normal orandan daha az miktarda kahve kullanmak da yumuşak içimli Türk kahvesi yapmanın yollarından biridir.

Bu noktada, tatlarının uyuşacağını düşündüğünüz her yöntemi deneyebilirsiniz. Önemli olan, kahveyi içilebilir hale getirmek ve kahveden daha fazla zevk almaktır.

0 oylar, 0 ort
490
Kafeinsiz Türk Kahvesi Nedir

Türk Kahvesi Çeşitleri Testi

Türk kahvesi bu topraklara öyle işlemiş bir lezzet ki, neredeyse her yöre bu içeceği almış ve kendince bir yorum katarak içselleştirmiş. Türkiye’de kahve çeşitlerinin bir sayısı ya da sınırı kesin olarak bilinmiyor.

Kahve çekirdeği çeşitleri, demleme yöntemleri, öğütme yöntemleri, sunumlar ve servisler ile çeşitlenmiş ve ortaya birbirinden farklı birçok Türk kahvesi çeşidi çıkmış.

Hadi, teste başlayalım!

1 / 10

Fincana dökülen kahvenin köpüğünün üzerine çifte kavrulmuş ve kalın öğütülmüş badem eklenmesiyle hazırlanan kahve hangisidir?

cilveli kahve

2 / 10

Kahvenin bakır imbiklerde uzun uzun demlenmesi ile yapılan ve kulpsuz fincanlarda ikram edilen kahve hangisidir?

Mırra

3 / 10

Akdeniz bölgesinde Tarsusi olarak da bilinen, ince belli çay bardağında servis edilen kahvenin ismi nedir?

Süvari Kahvesi

4 / 10

Kavrulmuş kahve çekirdeklerinin taş ya da ahşap havanlarda dövülerek öğütülmesiyle elde edilen kahvenin adı nedir?

En Çok Hangi Kahve Yağ Yakar

5 / 10

Kaymaklı kahve olarak da bilinen, kahvenin üzerine 2 tatlı kaşığı kaymak ilave edilerek servis edilen Türk kahvesi çeşidi hangisidir?

En Güzel Sade Türk Kahvesi Nasıl Yapılır

6 / 10

Çedene kahvesi olarak da bilinen, kahve çekirdeği yerine bir meyvenin öğütülüp kavrulmasıyla hazırlanan kahve çeşidi hangisidir?

Menengiç Kahvesi

7 / 10

Adıyaman’ın yöresel kahvesi sayılan, içeriğine çikolata, keçiboynuzu, damla sakızı, menengiç kahvesi, krema ve salep eklenerek hazırlanan kahvenin adı nedir?

2 Kişilik Türk Kahvesi Nasıl Yapılır

8 / 10

Yabani olarak dağlarda yetişen, dışı kestane gibi dikenli olan bir bitkinin çekirdeklerininden üretilen ve "dikenli kahve" olarak da bilinen kahve hangisidir?

Vanilyalı Türk Kahvesi

9 / 10

İsmi Azericede “İnci” anlamına gelen, içinde Türk kahvesinin yanında safran, mahlep, salep, damla sakızı ve keçiboynuzu gibi baharatlar ve malzemeler bulunan kahvenin ismi nedir?

2 Kişilik Türk Kahveye Kaç Kaşık Kahve Atılır

10 / 10

Mırra kadar olmasa da normal kahveye oranla daha sert olan, çifte kavrulmuş kahve çekirdekleri ile hazırlanan kahve hangisidir?

Türk Kahvesi Yaparken Sık Yapılan 10 Hata

Puanınız

Ortalama puan şöyledir 72%

0%

En Son Yazılar
ÇekirdekTürk Kahvesi

Yemen Mocha Çekirdeği ve Türk Kahvesi

Yemen Mocha çekirdeği dünyaya yayılan ilk kahve türü, aynı zamanda kadim Türk kahvesinin tarihteki esas çekirdeği. Yani tarihi kayıtlara, reçetelerde Türk kahvesi…
Türk Kahvesiİyi Bilgi

Türk Kahvesinin Tadı Nasıl Olmalı?

Gerçek kahve tutkunları için kahvenin tadı çok önemlidir. En küçük bir işlem ya da lezzet farkı onlar tarafından anlaşılabilir. Fakat diğer yandan…
Tarifler

3 Farklı Sıcak Granül Kahve Tarifi

Granül kahve maalesef kahve dünyasında biraz kötü bir üne sahip. Genellikle çok acı ve lezzetsiz bir kahve yaptıkları iddia edilse de, durum…
Newsletter'a üye ol

Yakında yayınlamaya başlayacağımız bültene kayıt olun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir