ErrorException Message: Argument 2 passed to WP_Translation_Controller::load_file() must be of the type string, null given, called in /home/bikahvea/public_html/wp-includes/l10n.php on line 838
https://www.bikahvearasi.com/wp-content/plugins/dmca-badge/libraries/sidecar/classes/ Latte Çeşitleri: En Popüler 12 Tarif - Bi'kahve Arası
Tariflerİyi Bilgi

Latte Çeşitleri: En Popüler 12 Tarif

Kahvenin en güzel yanlarından biri, Latte çeşitlerini kendinize göre özelleştirebilmeniz. İster farklı kahve çeşitlerini kullanın, isterseniz kahvenizi tatlı ve aromalı hale getirmek için farklı maddeler ekleyin. Her biri güzel sonuçlar çıkarabilir.

Latte

Kahve ve sütün, tüm dünyada bilinen, tanınan ve sevilen birleşimi Latte. Caffe Latte ya da Cafe au Lait olarak da biliniyor. Temelde, espresso bazlı kahve çeşitlerinden biri. Yöresel olarak İtalya’ya ait olduğu biliniyor.

Espresso, buharda pişirilmiş süt ve süt köpüğü eklenerek yapılıyor. Fakat süt miktarı, köpük miktarı, kahve türü ve aromaları değiştirilerek farklı Latte türleri yapılıyor.

Latte Çeşitleri Nelerdir?

Şimdi ise, farklı aromaları ile en popüler Latte çeşitlerine bakalım.

1. Vanilyalı Latte

Vanilyalı Latte

En yaygın Latte aromalarından biri vanilyadır. Vanilya, doğal olarak tatlıdır ve içine eklendiği ürünlerde şeker ihtiyacını karşılar. Aynı zamanda mükemmel bir aroma vericidir.

Bu nedenle genellikle kahvelerinde fazla şeker tüketmek istemeyen vanilyalı Latte çeşitlerini tercih ediyor.

Genellikle Latte kahvenin içerisine vanilya şurubu eklenerek yapılıyor.

2. Karamelli Latte

Karamel, vanilyadan daha tatlı bir malzeme. Kahveye daha şekerli bir tat veriyor. Aynı zamanda biraz kavrulmuş aroma da eklenmesini sağlıyor.

Çoğunlukla Latte’nin içine karamel şurubu eklenerek elde ediliyor.

3. Mocha

Evet, severek tükettiğimiz Mocha da Latte çeşitlerinden biri. Farklı olarak içerisine kakao tozu ekleniyor. Aynı zamanda toz çikolata ya da çikolata sosu da ilave ediliyor.

Tat ve doku olarak zengin bir içecek yapmak için çikolata, kahve ve süt birleştiriliyor.

4. Pumpkin Spice Latte

Pumpkin Spice Latte

Bal kabağından Latte olur mu? Tabii ki olur! Pumpkin spice Latte olarak bilinen bal kabaklı Latte türü kış aylarının sevilerek tüketilen içeceklerinden biri.

İçerisinde klasik Latte malzemeleri var: Buharda pişirilmiş süt ve espresso. Bunlara ek olarak içerisine bal kabağı tozu da ekleniyor. Genellikle tarçın da ilave ediliyor.

5. Fındıklı Latte

Kahve ile fındık aromaları, birbirine en çok yakışan lezzetler arasında. Fındıklı Latte hazırlanırken, kahveye normal süt yerine fındık sütü ekleniyor. Ya da daha kolay bir yöntem olarak fındık aromalı şuruplar ilave ediliyor.

Süt kullanılmadan yapılabildiği için fındıklı Latte çeşitleri  hayvansal ürün barındırmayan kahveler arasında.

6. Antep Fıstıklı Latte

Bu Latte çeşidi diğerlerinden biraz daha farklı. Çünkü içerisinde antep fıstığı aromasının yanında tereyağı da var. Tok tutan ve enerji veren bir tarif.

Tereyağı eritiliyor ve antep fıstığı tozu ile birlikte sütün içerisine eklenerek köpürtülüyor. Ardından normal bir şekilde kahvesi ve süt köpüğü de eklenerek hazırlanıyor.

7. Hindistan Cevizli Latte

Hindistan Cevizli Latte

Hindistan cevizi ve kahve birleşimi, aromalı Latte sevenler için yüzyılın buluşu olabilir. Genellikle süt yerine hindistan cevizi sütü kullanılıyor.

Alternatif olarak hindistan cevizi şurubu da kullanılıyor. Bu kahveye doğal olarak tatlı ve kremsi bir doku veriyor. Üstelik hindistan cevizi aroması, kahvenin tadını boğmuyor.

Bu Latte çeşitleri süt içermediğinden özellikle veganlar için iyi bir tercihtir.

8. Tarçınlı Latte

Sıcak Latte türlerinden biri de tarçınlı Latte. Hem enerji veren hem de tok tutan içeceklerden. Normal Latte yapılırken, buharda pişirilen sütün içerisine toz tarçın eklenmesi ile yapılıyor.

Bazı tariflerde toz tarçın yerine kabuk tarçın kullanılıyor ve tarçın aromasını salana kadar birkaç dakika sütün içerisinde kaynatılıyor.

9. Beyaz Çikolatalı Latte

Aslında White Chocolate Moka olarak da bilinen kahve tarifi ile aynı.

Genellikle sütün buharda pişirilmesi sırasında içerisine beyaz çikolata parçaları eklenmesiyle yapılıyor. Çikolata sütün içerisinde eriyor ve kahveye güçlü bir aroma katıyor.

10. Lavantalı Latte

Lavantalı Latte

Kurutulmuş lavanta çiçekleri ile Latte kahvenize çiçeksi, yaz aylarını hatırlatan ferah bir lezzet katabilirsiniz.

Lavantalı Latte, lavanta yapraklarının vanilya ile kaynatılması ve hazırlanan Latte’nin içerisine eklenmesi ile yapılıyor. Kahveye eklenen bu karışım, tatlı, aromatik ve güçlü bir lezzet ortaya çıkarıyor.

11. Zencefilli Latte

Özellikle kış aylarında, bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenler, farklı baharatlarla zenginlendirilmiş Latte çeşitlerini tercih ediyor. Bunlardan biri de zencefilli Latte. Temelde zencefilin yanında başka baharatlar da içermesine rağmen baskın olan tat zencefil olduğu için bu adı alıyor.

Zencefilli Latte, kahvenin içine toz zencefil, hindistan cevizi, tarçın ve pekmez eklenerek elde ediliyor.

12. Matcha Latte

Matcha Latte

Matcha Latte, ince toz haline getirilmiş yeşil çay yapraklarıyla yapılan parlak yeşil bir içecek. Diğer Latte kahvelerden farklı olarak içerisine espresso yerine Matcha çayı konuluyor.

Klasik Latte’den tek farkı da bu aslında. Buharda pişirilmiş süt ve süt köpüğüne kahve yerine Matcha çayı ve tercihen tatlandırıcılar ekleniyor. Ortaya yeşil, hoş görünümlü bir Latte çıkıyor.

En Son Yazılar
Çekirdekİyi Bilgi

10 Adımda Kahve Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kahve çeşitliliği son on yılda muhteşem bir artış göstermeye başladı. Eskiden bir-iki çeşit markayla kısıtlı olan kahve seçenekleri bugün zincir kahvecilerle, butik…
İyi Bilgi

Osmanlı Kahvesi Nedir?

Osmanlı Devleti tarihte dünyaya birçok şey kazandırdığı gibi, kahve ve kahvehane kültürünü de kazandırdı. Yazılarımızda Türk kahvesinin nasıl ortaya çıktığına ve dünyaya…
Ekipmanİyi Bilgi

V60 Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

V60, birçok nitelikli kahve severin tercih ettiği bir drip kahve demleme yönteminden biri. Fakat V60 sahibi herkes bunu tam anlamıyla doğru kullanamayabiliyor….
Newsletter'a üye ol

Yakında yayınlamaya başlayacağımız bültene kayıt olun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir