ErrorException Message: Argument 2 passed to WP_Translation_Controller::load_file() must be of the type string, null given, called in /home/bikahvea/public_html/wp-includes/l10n.php on line 838
https://www.bikahvearasi.com/wp-content/plugins/dmca-badge/libraries/sidecar/classes/ 2022 Ankara Kahve Festivali'nde Neler Oldu? - Bi'kahve Arası
Haber

2022 Ankara Kahve Festivali’nde Neler Oldu?

23-25 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenen Ankara Kahve Festivali, atölye çalışmaları, keyifli seminer ve konserler, kahve yarışmaları ile heyecanlı ve hareketli bir çekilde sonlandı.

Gelin, beraber Ankara Kahve Festivali 2022’de neler olmuş, beraber bakalım.

2022 Ankara Kahve Festivali

Ankara Kahve Festivali, 2022 yılında 8. kez düzenlendi. Ana sponsorluğunu yapan Bilkent Center’da başlayan festival, 6. kez aynı mekanda gerçekleşti ve festival direktörü de Burcu Bozkaya Şener oldu.

Ankara Kahve Festivali boyunca çeşitli konserler düzenlendi, workshop ve seminlerler gerçekleştirildi.

Kahveseverler, Kahve Festivali Ankara 2022’de nitelikli kahvenin çekirdekten başlayan yolculuğunu keşfetti, geçmişini ve günümüzün yeni nesil lezzetlerini bir arada deneyimledi.

Katılımcılar

Toplamda 3 gün süren Ankara Bilkent Kahve Festivali’ne 110 firma katıldı. Üstelik katılımcılar sadece Türkiye ile sınırlı değildi.

Endonezya, Peru, İtalya, Yunanistan gibi çeşitli ülkelerden de katılımcılar yer aldı. Yaklaşık 40 bin kişinin festivale katıldığı tahmin ediliyor.

Festivalde sadece kahve markaları değil, “Nitelikli kahve, nitelikli su” sloganıyla su markaları, “Bir yudum kahve, bir yudum sağlık” sloganıyla sağlık kuruluşları,

“İyi kahve, iyi süt” sloganıyla süt markaları, “İyi kahve, iyi porselen” sloganıyla porselen ve seramik markaları yer aldı.

Seminerler

Ankara Coffee Festival 2022’nin ilk günü olan 23 Eylül cuma günü 3 farklı konuşma ve oturum gerçekleştirildi.

İlkinde SCA Türkiye koordinatörleri Aslı Yaman, Trent Rollings ve Ayşen Üçcan Keskinkılıç “SCA Turkey Kimdir?” başlıklı bir oturum düzenledi.

Ardından Yemeksepeti’nden Berke Şişmanlar, “Dijital Kahvenin Yolculuğu” söyleşisi yaptı. Günün sonunda barista eğitmeni Deniz Tombuloğlu, “Milano Dünya Cezve & İbrik Şampiyonasına Hazırlan Süreci” hakkında konuştu.

Ankara Kahve Festivali’nin ikinci gününde, A4 Kahve’nin kurucusu Aykut Altıntaş, “Bir Mühendisin Kahve Dükkanı Rüyası” seminerini gerçekleştirdi.

Yine Ayşen Üçcan Keskinkılıç “Canlandıran Geri Dönüşüm Hikayesi” isimli bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından Uğur Asilsoy tarafından Nitelikli Kahve kitabı söyleşi ve imza etkinliği yapıldı.

Ankara Kahve Festivali’nin son günü olan 25 Eylül Pazar günü ise, diğer günlerden çok daha dolu dolu geçti. 5 farklı seminer düzenlendi. İlki, Uğur Asilsoy tarafından “Nitelikli Kahve Nedir?” üzerineydi.

İkincisi, Paul Mordheweyk tarafından “Endonezya Büyükelçiliği ile Kahve Üzerine” başlıklı bir konuşmaydı.

Ardından Flora & Fauna’dan Can Kiraz, “Nitelikli Değil Özellikli Kahve” konulu bir seminer düzenledi. Sonrasında iç mimar Önder Akyazıcı, “İç Mekan Tasarımında Coffee Shop Kurgusu ve Pragmatik Yaklaşımlar” konulu konuşmasını yaptı.

Ankara Kahve Festivali’nin son semineri de gezgin ve blogger Gökhan Konaş tarafından “Doğada Tek Başına Olmak ve Kahve Keyfi” üzerine yapıldı.

2022 Ankara Kahve Festivali

Konserler

Ankara Kahve Festivali’nin ilk günü, Ceren Temel, Tuti’s Band, Edda, Kedi Uyanıyor, Balos Banda, Sinagrit Baba sahne aldı. İlk gün Bülent Ortaçgil’in konseri ile sonlandı. Sürpriz sanatçı olarak Erkan Oğur yer aldı.

İkinci gün ise Ümit Erdal, Dersu, Arubaluba, Müge, Tuğçe Doğu Band ve Melike Şahin sahne aldı.

Son gün ise kahveseverler Malabis, Yiğitcan Sağır Trio, Seda Savaş, Bildiğin Gibi Değil, Canavar, Al’york ve Adamlar ile kahve keyfini zirveye taşıdı.

Yarışmalar

Ankara Kahve Festivali’nde 2 farklı Aeropress Championship yarışması düzenlendi.

Workshoplar

Festivalde toplamda 8 farklı eğitici ve eğlenceli workshop gerçekleştirildi. Bunlar;

  1. MediaMarkt Barista ile Kahve Tadımı
  2. Türk Kahvesinin 500 Yıllık Öyküsü ve Yapım Teknikleri
  3. MediaMarkt Barista ile Latte art Atölyesi
  4. Nedir bu tadım notları? Kahveyi Tatmak ve koklamak üzerine eğlenceli bir workshop
  5. Cold Brew ve Nitro Kahve: Soğuk Demlemede Şerbetçi Otunun Etkileri
  6. Kahve ve Kruvasan
  7. MediaMarkt Barista ile Türk Kahvesi Atölyesi
  8. Philips İle Kendi Evinin Baristası Ol

Sürdürülebilir Festival

ankara coffee festival

Bu yılki festivalde ilk defa, tüm kahve atıkları gübre olarak kullanılabilecek şekilde organizasyon yapıldı.

Ankara Kahve Festivali ortamında kullanılan kahve bardakları, %100 mısır şurubundan, biyobozunur ürünlerdendi.

Geleneksel kağıt bardakların aksine doğada çok daha kolay çözünebilen karton bardaklar Stanley’in sponsorluğunda sunuldu.

Bu atıklar ve kahve standlarından toplanan kahve atıkları, gübre olarak kullanılmak için Kahve Atık Platformu tarafından çiftçilerle buluşturulmak üzere toplandı.

Özetle;

Bu yıl 8. kez düzenlenen Ankara Kahve Festivali, her etkinliğiyle dolu dolu ve kahve endüstrisi için geliştirici bir şekilde sonuçlandı. Yüksek katılımcı oranı, hem Türkiye’den hem de dünyadan onlarca markanın katılımı ile gerçekleşti.

Kahveseverler, hem kahvelerini yudumlayıp hem de kahvenin tarihi, kökeni ve yeni nesil kahvecilik hakkında bilgi edindi. Bu sektörde yer alan uzmanlar ise, bilgi paylaşımında bulundu, tanıtımlarını yaptı.

En Son Yazılar
Haber

Kahve Sektöründen Türkiye'ye Deprem Yardımı

6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen ülkemizin en büyük afetlerinden biri olan Kahramanmaraş depremi için kahve sektörü de çağrı yaptı. On binlerce…
Haber

2023 Dünya Kahve Şampiyonası Atina'da düzenlenecek

2023 Dünya Kahve Şampiyonası, SCA (Speciality Coffee Assosiation) tarafından gerçekleştirilen World of Coffee etkinliğinde gerçekleştirilecek. 2022  yılında İtalya’nın Milano şehrinde düzenlenen SCA’nın…
Haber

2023 Roaster of the Year Kazananları Açıklandı!

Roast Magazine tarafından her yıl üzenlenen Roaster of the Year yarışmasının 2023 yılı kazananları belirlendi. Roast Roast, özel kahve endüstrisinin başarısına ve…
Newsletter'a üye ol

Yakında yayınlamaya başlayacağımız bültene kayıt olun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir