ErrorException Message: Argument 2 passed to WP_Translation_Controller::load_file() must be of the type string, null given, called in /home/bikahvea/public_html/wp-includes/l10n.php on line 838
https://www.bikahvearasi.com/wp-content/plugins/dmca-badge/libraries/sidecar/classes/ 2022 İstanbul Coffee Festival 3. Günde Neler Oldu? - Bi'kahve Arası
Haber

2022 İstanbul Coffee Festival 3. Günde Neler Oldu?

Şehri uyandıran festival 8 Ekim günü, maratonunun 3. gününü tamamladı. İlk iki güne nazaran çok daha kalabalık olan festivalde neler yaşandı, gelin bakalım.

ICF 3. Gün (8 Ekim)

Sabah saat 10:00’da yine bir katılımcı kuyruğu ile kapılarını açan festivale ilgi yoğundu. Günün ilk saatlerinden itibaren kahveseverler festivale akın etti. Bunda, hafta sonu olmasının da etkisinin büyük olduğunu söyleyebiliriz.

İstanbul Coffee Festival 3. günde insanların biraz toplanmasının ve giriş işlemlerinin hafiflemesinin ardından saat 11:00’da etkinlikler başladı.

İstanbul Coffee Festival 3. Gün Etkinlikleri

3. günde toplam 6 coffee talks, 6 konser, bir jazz atölyesi ve 6 workshop gerçekleştirildi. Hepsi birbirinden değerli katılımcılarla, kahve sektörü hakkında mini yarışmalar düzenlendi. Hatta kahve ağacının nasıl ekilmesi gerektiği hakkında da bir etkinlik gerçekleştirildi.

İstanbul Coffee Festival 3. Gün Etkinlikleri

Konserler

İstanbul Coffee Festival 3. günde ilk olarak Seda Savaş sahne aldı ve güzel müziği ile günün ilk kahvelerine eşlik etti. Ardından Yalnayak ve Birileri de kahveseverlerin karşısına çıktı.

Müzikle birlikte eğlenen insanlar aynı zamanda yeni tatlar keşfetmeye devam etti.

Günün ikinci yarısında Stüdyo Frankie ile Lindy Hop & Solo Jazz Atölyesi yapıldı. Yine konser alanında gerçekleştirilen etkinlikte çiftler beraber dans ettiler ve jazz müziğin eşliğinde eğlenceli vakit geçirdiler.

Akşama doğru Seda Erciyes Duo sahne aldı. Ardından Anıl Emre Daldal müziği ile kulakların pasını sildi.

İstanbul Coffee Festival 3. gün ise heyecanla ve büyük bir kalabalıkla birlikte beklenen Can Bonomo konseri ile tamamlandı. Konsere ilgi, bir önceki konserlerden çok daha büyüktü. Eğlence oranı da bir o kadar fazlaydı.

Workshop

3. günün ilk workshop’ı Türk kahvesi hakkındaydı. Barista ve eğitmen Koray Erdoğdu’dan Türk kahvesi hakkında doğru bilinen yanlışları dinledik.

Ardından öğlen saatlerinde Kronotrop ve Falcon Specialty’nin gerçekleştirdiği eğitici nitelikte bir cupping workshop’ı vardı.

Günün ilk seansının sonunda Plant Based Chef Beril Oymak’tan kahve yanına smoothie tarifleri aldık.

Günün ikinci yarısı, ilkinden daha kalabalıktı. Akşam saat 4’te, Kahve Masası programcıları Levent Öncü ve İsmail Gökcan’dan Hario ile evde kahve demleme hakkında ipuçları ve ekipman önerileri aldık.

Yine Koray Erdoğdu, Kendi Evinin Baristası Ol adlı bir atölye gerçekleştirdi ve birikimlerini paylaştı.

Günün son workshop’ı ise SCA eğitmeni Nisan Ağca tarafından gerçekleştirildi. Latte Art atölyesinde kahveyi süslemenin inceliklerini öğrendik. İyi bir kahvenin sadece lezzetten değil aynı zamanda iyi bir görünümden de oluştuğunu deneyimledik.

İstanbul Coffee Festival

Coffee Talks

İstanbul Coffee Festival 3. gün konuşmaları kahvenin tarihinden sürdürülebilirliğine, paketlenmesinden kavrulmasına kadar kapsamlı bir şekilde tamamlandı.

Günün ilk konuşması, “Gelenekten Geleceğe Kahve” konusuyla beslenme uzmanı ve sürdürülebilir yaşam aktivisti Dilara Koçak’a aitti. Kahveyi nasıl yaşatmaya devam edebileceğimiz hakkında bilgiler aldık.

Ardından biraz daha özele inip Türk kahvesi hakkında bir konuşmaya katıldık. Arzum yönetim kurulu başkanı Murat Kolbaşı ve SCA Türkiye Ulusal Koordinatörü Aslı Yaman’dan Türk kahvesinin yolculuğunu dinledik.

Günün ilk seansının son konuşma etkinliği Caffeine Coffee Roaster kurucusu Koral Bozpınar’ın konuşmasıydı.

Kahvenin kavrulmasıyla nasıl bir tat değişikliği ortaya çıkar, farklı kavurmalarda ne gibi değişiklikler gerçekleşir, doğru kavurma profilleri nasıl belirlenir bunları öğrendik.

İstanbul Coffee Festival 3. günün 2. seansı Mine Erhan ve Maria Meyer’in kahve kuşağının hikayesi ve kahve hakkında gerçekler konulu konuşmasıyla başladı.

Ardından Coffee Division’dan Stefano Pavan kahvenin paketlenmesi hakkındaki çözümler üzerine konuştu.

Günün son konuşması ise sürdürülebilir kahve üzerineydi. Fomik ve Dünyayı Kurtarmak iletişim müdürü Ferit Koen’in moderatörlüğünde gerçekleşti.

Panele Kahve Atık Platformu kurucusu Ayşen Üçcan Keskinkılıç, Kimma Coffee Roasters kurucu ortağı Aslı Yaman, Wastespresso kurucu ortağı Cavid Bayramlı ve Kokopelli Şehirde kurucuları Elif Çatıkkaş ile Yasemin Kırkağaçlıoğlu katıldılar.

Kahvenin geri dönüştürülebilir atıkları ve geri dönüştürülemez atıkları hakkında konuşuldu. Kahve sektörünün atık sorununu nasıl değerlendirebileceği hakkında tartışıldı ve gelecekte kahvenin nasıl devam edeceği konu alındı.

Özetle;

İstanbul Coffee Festival 3. günü, önceki günlere nazaran daha dolu, kalabalık, hareketli geçti. Cumartesi günü yağmur ihtimali olsa da, hava güzeldi ve insanlar kahve için bunu da göze almıştı.

Festivalin 1. günü ve 2. gününün de nasıl geçtiğini öğrenmek isterseniz ilgili yazımıza bakabilirsiniz. Aynı zamanda festivalin tüm programını 2022 İstanbul Coffee Festival Ayrıntılı Program yazımızda bulabilirsiniz.

En Son Yazılar
Haber

Kahve Sektöründen Türkiye'ye Deprem Yardımı

6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen ülkemizin en büyük afetlerinden biri olan Kahramanmaraş depremi için kahve sektörü de çağrı yaptı. On binlerce…
Haber

2023 Dünya Kahve Şampiyonası Atina'da düzenlenecek

2023 Dünya Kahve Şampiyonası, SCA (Speciality Coffee Assosiation) tarafından gerçekleştirilen World of Coffee etkinliğinde gerçekleştirilecek. 2022  yılında İtalya’nın Milano şehrinde düzenlenen SCA’nın…
Haber

2023 Roaster of the Year Kazananları Açıklandı!

Roast Magazine tarafından her yıl üzenlenen Roaster of the Year yarışmasının 2023 yılı kazananları belirlendi. Roast Roast, özel kahve endüstrisinin başarısına ve…
Newsletter'a üye ol

Yakında yayınlamaya başlayacağımız bültene kayıt olun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir