ErrorException Message: Argument 2 passed to WP_Translation_Controller::load_file() must be of the type string, null given, called in /home/bikahvea/public_html/wp-includes/l10n.php on line 838
https://www.bikahvearasi.com/wp-content/plugins/dmca-badge/libraries/sidecar/classes/ 2022 İstanbul Coffee Festival 2. Günde Neler Oldu? - Bi'kahve Arası
Haber

2022 İstanbul Coffee Festival 2. Günde Neler Oldu?

Kahve kokusunun her tarafı sardığı festival, bir günü daha geride bıraktı ve yarısını tamamladı. İstanbul Coffee Festival 2. günde neler yaşandı, hangi etkinlikler düzenlendi beraber bakalım.

ICF 2. Gün (7 Ekim)

Gayet hareketli ve enerjik bir şekilde ilk gün misafirlerini ağırlayan festival, ikinci gününü de hız kesmeden tamamladı.

Yine dolu dolu, oldukça kalabalık bir gün daha geride bırakıldı. Etkinlikler de ilk güne nazaran daha fazla sayıda ve daha çeşitliydi. Toplamda 6 konser, 7 konuşma ve 6 workshop yapıldı.

İstanbul Coffee Festival 2. Gün Etkinlikleri

İstanbul Coffee Festival 2. gününde KüçükÇiftlik Park’ta yine konserler, workshoplar düzenlendi. Kahve üzerine çeşit çeşit konuşmalar yapıldı.

İstanbul Coffee Festival 2. Gün Etkinlikleri

Konserler

İstanbul Coffee Festival 2. gün konserleri Emin Gök Trio ve Den Ze ile başladı. Ardından festivalin 2. gününün ilk seansında Melis Karaduman ve Tuğçe Şenoğul sahne alarak sabah kahvelerine eşlik etti.

Günün 2. seansı, sabah seansından daha yoğundu. 3 farklı konser gerçekleştirildi. İlk önce Barış Demirel sahne aldı. Akşam üzeri ise Canozan ve Gripin kahveseverler ile müzikseverleri bir araya getirdi.

Coffee Talks

İstanbul Coffee Festival 2. günün ilk konuşması Brezilya Cafebras Elmasları konusuyla kahve uzmanları Joa Barista Jarduli ve Dante Micheline Neto’ya aitti.

Ardından öğle saatlerinde kahvenin kardeşi sayılan çay üzerine Asia Chai Art Kurucu Ortağı Halil Ulaş tarafından bir konuşma gerçekleştirildi.

2. günün ilk seansının son konuşması ise IMA Coffee Petroncini satış direktörü Luca Gilberti tarafından yapıldı ve kahve kavurmanın sırları üzerine verimli bir etkinlikti.

İstanbul Coffee Festival

Öğleden sonraki ikinci seansta, Yemeksepeti Market Gelen Müdürü Bülent Dölek’ten kahvenin dijital dünyadaki gelişimi ve yolculuğunu dinledik.

Öğleden sonra Afro Turoo Pazarlama Direktörü Gül Bakırtaş’ın pandemi sonrasında sağlıklı atıştırmalıklar hakkında yaptığı pazarlama stratejisi sunumuna katıldık.

Ardından Kronotrop ile Falcon Specialty’nin kahve, iklim ve maliyetler hakkındaki konuşmasını dinledik. Günün son konuşması ise Afro Turco Ürün Müdürü Vanessa Erol tarafından, etiket okumanın önemi üzerine yapıldı.

Workshop

İstanbul Coffee Festival 2. gün workshopları Master Barista Kağan Giritli ile başladı. Giritli, Cafissimo ile Evinin Baristası Ol adlı workshop ile evde kahve yapmaya ilgi duyan katılımcılarla bilgilerini paylaştı.

Ardından barista ve eğitimci Koray Erdoğdu’dan, Türk kahvesi hakkında doğru bilinen yanlışlar workshop’ı yapıldı.

İlk seansın sonunda İstanbul Kahve Akademisi’nden Tuğba Munzur ve Özge Doğan ile kahve aroma oyunu oynadık. Burada farklı aromalarla dolu şişeleri koklayarak, aldığımız kokuları listeledik ve kontrol ettik.

İstanbul Coffee Festival 2. günün 2. seansı Nescafe Gold’la Lezzetli Tarifler workshop’ı ile başladı. Master Barista ve Yetkili SCA Eğitmeni olan Cankut Yıldırım, lezzetli tariflerini bizlerle paylaştı.

Günün sonunda ise Yetkili SCA Eğitmeni Nisan Ağca ile nitelikli çekirdeklerden Türk kahvesi yapımına dair notlar aldık.

İstanbul Coffee Festival 2022

Özetle; 

İstanbul Coffee Festival 2. günü de yüzlerce katılımcı ile tamamlandı. İlk güne göre, 2. gün için talep ve ilgi daha fazlaydı.

Festivalin 3. ve 4. gün programlarını öğrenmek için buradaki yazımıza bakabilirsiniz.

En Son Yazılar
Haber

Kahve Sektöründen Türkiye'ye Deprem Yardımı

6 Şubat Pazartesi günü meydana gelen ülkemizin en büyük afetlerinden biri olan Kahramanmaraş depremi için kahve sektörü de çağrı yaptı. On binlerce…
Haber

2023 Dünya Kahve Şampiyonası Atina'da düzenlenecek

2023 Dünya Kahve Şampiyonası, SCA (Speciality Coffee Assosiation) tarafından gerçekleştirilen World of Coffee etkinliğinde gerçekleştirilecek. 2022  yılında İtalya’nın Milano şehrinde düzenlenen SCA’nın…
Haber

2023 Roaster of the Year Kazananları Açıklandı!

Roast Magazine tarafından her yıl üzenlenen Roaster of the Year yarışmasının 2023 yılı kazananları belirlendi. Roast Roast, özel kahve endüstrisinin başarısına ve…
Newsletter'a üye ol

Yakında yayınlamaya başlayacağımız bültene kayıt olun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir